Odkrywamy, co znajduje się w przetworzonej żywności

Za nami trzy zajęcia z dietetykiem – Panem Dariuszem Mączką! Dzięki tym zajęciom młodzież mogła dowiedzieć się czegoś więcej na temat przetworzonej żywności, którą w dzisiejszych czasach spożywamy w większości z nadmiarem.

Podczas zajęć Pan dietetyk rozszerzył ten temat o ulepszacze i spulchniacze, które są dodawane do jedzania oraz jak one wpływają na nasz organizm. Każdy uczestnik wyszedł ze spotkania z nową wiedzą oraz garścią dobrych porad, które na pewno odnajdą swoje zastosowanie w życiu codziennym.

Opracowane zostały dla nas jadłospisy, a na kolejnych zajęciach sprawdzaliśmy efekty zastosowanej „diety” i dokonywaliśmy korekty jadłospisów

Nie możemy się doczekać kolejnego spotkania z projektu “(Nie)idealnie idealni” nr 2022-3-PL01-ESC30-SOL-000102974!

#EUSolidarityCorps #EuropejskiKorpusSolidarności #ProjektySolidarności #solidarność # solidarity #wolontariat #młodzież #seniorzy #zaangażowanie #działanie