Za nami kolejne zajęcia z projektu „(Nie)idealnie idealni” nr2022-3-PL01-ESC30-SOL-000102974. Tym razem uczestnicy projektu mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, podczas których przygotowywali zdrowe posiłki.
Każdy uczestnik projektu od razu się ucieszył, jak przekazana została informacja o wspólnym gotowaniu! Tak więc od samego początku wszyscy podzieli się obowiązkami i każdy sumiennie i z przyjemnością wykonywał swoje zadanie. Dzięki temu w kuchni panował spokój i pozytywna atmosfera, dzięki której uczestnicy mogli się na siebie bardziej otworzyć, no bo cóż nie wpływa bardziej pozytywnie jak wspólne gotowanie, a później konsumowanie przygotowanych dań!?
Dania które zostały przygotowane to:
- sałatka z grilowanej cukinii,
- placuszki z brzoskwinią i malinami,
- sałatka z burratą,
- rolery z łososiem,
- potłuczone jajka w kminku,
- pudding chia z owocami,
- kurczak w sosie z jarmużu,
- nadziewana cukinia,
- sałatka z melonem,
- zupa meksykańska,
- krem z dyni.
Dwa przepisy na pyszne, szybkie i – przede wszystkim – zdrowe posiłki znajdziecie poniżej. Zachęcamy do wypróbowania!
Podczas warsztatów panowała miła atmosfera, a wszystkie dania, które zostały przygotowane przez młodzież były pyszne i warte uwagi. mamy nadzieję, że zagoszczą one w codzienności uczestników.