Przygotowujemy zdrowe posiłki podczas warsztatów kulinarnych

Za nami kolejne zajęcia z projektu „(Nie)idealnie idealni” nr2022-3-PL01-ESC30-SOL-000102974. Tym razem uczestnicy projektu mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, podczas których przygotowywali zdrowe posiłki.

Każdy uczestnik projektu od razu się ucieszył, jak przekazana została informacja o wspólnym gotowaniu! Tak więc od samego początku wszyscy podzieli się obowiązkami i każdy sumiennie i z przyjemnością wykonywał swoje zadanie. Dzięki temu w kuchni panował spokój i pozytywna atmosfera, dzięki której uczestnicy mogli się na siebie bardziej otworzyć, no bo cóż nie wpływa bardziej pozytywnie jak wspólne gotowanie, a później konsumowanie przygotowanych dań!?

Dania które zostały przygotowane to:

  • sałatka z grilowanej cukinii,
  • placuszki z brzoskwinią i malinami,
  • sałatka z burratą,
  • rolery z łososiem,
  • potłuczone jajka w kminku,
  • pudding chia z owocami,
  • kurczak w sosie z jarmużu,
  • nadziewana cukinia,
  • sałatka z melonem,
  • zupa meksykańska,
  • krem z dyni.

Dwa przepisy na pyszne, szybkie i – przede wszystkim – zdrowe posiłki znajdziecie poniżej. Zachęcamy do wypróbowania!

Podczas warsztatów panowała miła atmosfera, a wszystkie dania, które zostały przygotowane przez młodzież były pyszne i warte uwagi. mamy nadzieję, że zagoszczą one w codzienności uczestników.